Home Bizar Let op: Er is een nieuwe dodelijke ziekte die erger is dan...

Let op: Er is een nieuwe dodelijke ziekte die erger is dan hiv, en een condoom helpt niet!

HIV kan nog steeds de meest gevreesde seksueel overdraagbare ziekte zijn , maar het is niet per se het makkelijkste te contracteren. Humaan Papillomavirus is één van de meest toonaangevende moordenaars van vrouwen in de wereld – en een condoom kan het slechts 60 % effectief stoppen.

dodelijker1-768x1024

Veilige Seks

Als seksuele voorlichting op school erin geslaagd is om iemand iets te leren , is het wel het gebruik van een condoom . Men verondersteld dat bij gebruik van een condoom, seks veilig is, het je behoed om zwanger te worden, van HIV,en je beschermt tegen een groot aantal andere seksueel overdraagbare aandoeningen .

dodelijker2

De Misvattingen Over Het Condoom

Maar condooms hebben één grote tekortkoming dat vaak over het hoofd word gezien : ze kunnen  je niet volledig  beschermen tegen het Humaan Papillomavirus , beter bekend als HPV. Het klinkt niet mooi, het is ook niet mooi , en in het bijzonder voor vrouwen, HPV is een stille sluipmoordenaar, die zich jarenlang verborgen kan houden totdat het de kop opsteekt.

dodelijker3-768x1024

De HPV Nachtmerrie

HPV is de meest overgedragen STI in de Verenigde Staten . Het is eigenlijk een catch-all categorie voor bijna 150 soorten gelijkaardige virussen, waarvan vele leiden tot vieze wratten .

dodelijker4-768x1024

Een Vruchtbare Virus

 

HPV komt zo vaak voor , dat bijna alle seksueel actieve mannen en vrouwen het krijgen op een bepaald moment in hun leven . Het virus wordt verspreid door intiem huid-op – huid contact , dat betekent dat waar je de ander aanraakt , HPV kan worden verspreid – condooms zijn slechts enigszins effectief om het te voorkomen.

dodelijker5-768x1024

Het Virus Oplopen

 

HPV kan worden doorgegeven van persoon tot persoon , zelfs wanneer de besmette persoon geen tekenen of symptomen van het virus toont. Het kan jaren duren voordat alle symptomen te zien zijn na besmetting van HPV , en sommige mensen krijgen de symptomen nooit.

dodelijker6

Gelinkt Aan Kanker

 

HPV is niet best voor vrouwen, en het virus kan dodelijke zijn. Het is nauw verbonden met Baarmoederhals kanker , één van de meest voorkomende doodsoorzaak bij vrouwen . Twee types van het virus , HPV type 16 en 18 , resulteert in ongeveer 70 % van alle gevallen van Baarmoederhalskanker .

dodelijker7-768x1024

Gevaarlijk Voor Vrouwen

 

Vrouwen lopen veel meer risico met dit virus dan mannen. . Man – naar-vrouw overdracht is 5 % hoger dan van vrouw- naar-man overdracht.

dodelijker8

Absolute Preventie

 

Het is bijna onmogelijk om te weten of een seksuele partner is geïnfecteerd met HPV . De enige manier om er 100 % zeker van te zijn dat je het virus niet krijgt is volledige seksuele onthouding – dus niet kussen of aanraken van iemands edele geslachtsdelen.

dodelijker9-768x1024

Preventieve Methodes

 

Aangezien onthouding niet altijd een mogelijkheid is, moedigen  gezondheidswerkers aan, je regelmatig te laten testen voor mensen die een seksuele geschiedenis hebben, en preventieve vaccinatie voor meisjes voordat ze seksueel actief worden ..

dodelijker10-768x1024

Monogamie en het onderhouden van een eerlijke seksuele geschiedenis helpt ook besmetting te voorkomen .

De Harde Waarheid

 

Geschat word, dat 79 miljoen Amerikanen op dit moment HPV hebben , en 14 miljoen nieuwe gevallen doen zich elk jaar voor. Regelmatige vaccinaties worden aanbevolen voor mannen tot de leeftijd van 21 jaar, vrouwen, homoseksuele of biseksuele mannen tot de leeftijd van 26 .

Deel dit met al je vrienden en familie op Facebook!