Home Bizar Elke arts zei haar dat er niks aan te doen was. Toen...

Elke arts zei haar dat er niks aan te doen was. Toen vond ze hulp. Hoe ze er nu uitziet? Wauw!

Elke dag sterven of raken er zoveel mensen gewond omdat ze in een deel van de wereld wonen waar de gezondheidszorg niet optimaal is. Sterker nog, er zijn delen in de wereld waar mensen nog ettelijke kilometers moeten lopen om een arts te kunnen raadplegen.

ELKEARTSZEI

Een klein meisje Zubaida overkwam zowat het ergst denkbare. Zubaida was in de weer met een fles propaan om het fornuis aan te maken waar het gezin die avond het eten zou op bereiden. Maar de propaan was te heet en de fles schoot in brand, waardoor Zubaida plots in vlammen opging.

Het vuur was zo hevig dat de onderste helft van haar gezicht met haar borst versmolten raakte. De artsen dachten dat ze ging sterven en niemand deed iets om haar te helpen.

Dankzij Amerikaanse soldaten is ze vandaag nog in leven.

Na 9/11 ontplooide zich in Afghanistan een Amerikaanse troepenmacht. Enkele militairen zagen het meisje en beslisten dat er iets gedaan moest worden. Ze brachten de ouders van Zubaida in contact met een van de beste brandwondencenters ter wereld en daar werd ze uiteindelijk ook naartoe gezonden.

De plastische chirurg uit Los Angeles genaamd Peter Grossman hielp Zubaida en in de loop van een jaar werd ze niet minder dan 12 keer geopereerd. Grossman ontwikkelde algauw een bijzondere band met het meisje. Hij nam haar zelfs in zijn eigen huis op gedurende de tijd die nodig was om haar lichaam en gezicht te herstellen.

Na een jaar mocht ze eindelijk terug naar huis. Haar ouders waren totaal sprakeloos toen ze hun dochter terugzagen. Ze gooiden hun armen rond dokter Grossman en gaven hem een omhelzing die meer zegt dan duizend woorden.

In de onderstaande video leer je meer over dit moedig meisje en vergeet deze hartverwarmende video niet te DELEN met iedereen die je kent!