Home Bizar De geur van scheten kan kanker en andere ziektes voorkomen.

De geur van scheten kan kanker en andere ziektes voorkomen.

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je zit ergens gewoon je ding te doen en dan komt er ineens een lucht voorbij die je helaas goed kent. Een geur die we miljoenen keren eerder geroken hebben, en die we zeker nog wel een miljoen keer zullen ruiken…iemand heeft een scheet gelaten. Voordat je het weet zit die geur in je neus en het wordt alleen maar erger. Maar wat blijkt? Dit kan je beter maken.

scheet-laten

De resultaten van een studie door wetenschappers van de universiteit van Exeter laten zien dat de geur van scheten goed voor je gezondheid kan zijn omdat deze bestaat uit waterstofsulfaatgas. Ze hebben aangetoond dat het gas mogelijk de kans op ziektes als dementie en kanker kan verminderen alsook preventief kan werken tegen hersenbloedingen, artritis en hartaanvallen. De studie is onlangs gepubliceerd in Medicinal Chemistry Communications. Ze lieten het effect van het gas op mitochondriale cellen zien. De cellen werden blootgesteld aan kleine hoeveelheden van het gas en ze zagen dat het mitochondriale schade kan voorkomen.

De wetenschappers die de studie hebben uitgevoerd legden uit dat die cellen zelf kleine hoeveelheden van het waterstofsulfaatgas produceren voor bescherming nadat ze andere enzymen aangetrokken hebben. Verder stelden ze: “We hebben dit natuurlijke proces geëxploiteerd door een samenstelling te maken die AP39 heet, die langzaam kleine hoeveelheden van dit gas specifiek aan de mitochondriën leveren. Onze resultaten laten zien dat als gestreste cellen behandeld worden met AP39 de mitochondriën beschermd zijn en cellen in leven kunnen blijven.”  

Hoewel deze studie nog geen uitsluitsel kan geven is het wel een stap in de juiste richting voor de rechten van mensen die scheten laten.

DEEL dit met je vrienden op Facebook!