Home Bizar 8 Verrassende voordelen van een vrij partij

8 Verrassende voordelen van een vrij partij

Over liefde en een vrij partij is er al veel geschreven. Het verbetert je humeur, verhoogd je immuniteit en het verbrandt calorieën. Dus in plaats van die zumba of spinles vanavond, is het misschien beter om een avondje in bed te plannen. Maar er zijn nog meer voordelen aan een stevig potje in bed. Wij hebben ze allemaal voor je opgelijst.

8. Je humeur krijgt een boost

via GIPHY

Geluk is onbetaalbaar niet? Bij een orgasme komen er zowel bij de man als bij de vrouw oxytocine vrij, dat is het ‘love hormone’. Dat veroorzaakt gevoelens van geluk. Je hersenen zorgen ervoor dat je rustig wordt, geen angst meer hebt en het verhoogd het vertrouwen en het tevreden zijn. Een vrij partij met je boy- of girlfriend of man of vrouw zorgt er dus ook voor dat je een aangenamere persoon bent in relatie met alle andere mensen.

7. Het verbetert je immuniteit

via GIPHY

Twee keer per week een vrij partij zorgt ervoor dat je immuniteitssysteem ook een boost krijgt. Zo leren we uit een studie van de Wilkes Universiteit in Pennsylvania. Een zekere Stefanie Iris Weiss stelt zelfs voor regelmatig een vrij partij te hebben in plaats van medicijnen tegen de verkoudheid te nemen.

6. Het verbrandt calorieën

via GIPHY

Je hebt vast en zeker wel al eens lijstjes gezien van het aantal calorieën dat je verbrandt per sessie. Maar, net zoals bij andere sporten, is dit afhankelijk van hoe ‘hevig’ het potje is in bed, en hoe lang het duurt. Dit werd al wel wat verder onderzocht. Stefanie Iris Weiss beweert dat wanneer de vrouw van boven zit, zij het meeste calorieën verbrandt en het rechtopstaand doen is intensiever en dus meer calorie verbrandend dan liggend in bed. En hoe langer je in beweging blijft, hoe beter dus.

5. Het vermindert pijn

via GIPHY

Een vrij partij kan pijn en pms symptomen verminderen. Wanneer je krampen hebt, kan je dus beter een beetje in bed rommelen in plaats van een pijnstiller nemen. Regelmatig een vrij partij hebben zorgt trouwens ook voor stevige bekkenbodemspieren, dus als de pilatesles je begint te vervelen, dan kan je beter thuis verder oefenen.

4. Het verbetert de gezondheid van de man

via GIPHY

Mannen die regelmatig seksen hebben gezondere harten. Dat lazen we in Men’s Health. Weinig in bed rommelen hebben zou dan een voorbode kunnen zijn van latere cardiovasculaire problemen. Het zou ook kunnen helpen tegen prostaatkanker, volgens het National Cancer Center.

3. Je gaat er beter door slapen

via GIPHY

Omdat een vrij partij stress vermindert, ga je er ook lekkerder van slapen. Dus gooi die slaappillen maar snel weg, een potje in bed is veel beter. De spanning van de drukke dag verdwijnt als sneeuw voor de zon en het zorgt ervoor dat je lichaam slaapverwekkende hormonen aanmaakt waardoor je lekker kunt ontspannen. Nog beter, een ‘klaar koming’. Tijdens een klaar koming komt er namelijk vijf keer de normale hoeveelheid van dat knuffelhormoon oxytocine vrij, waardoor je tot rust komt en in slaap valt. Mannen worden vaak sterker beïnvloed door de golf van rust en ontspanning na hun klaar koming. Zo krijgen ze na de seks een enorm sterke behoefte aan slaap. Dit wordt sterker als de man al moe was. Vrouwen, het is nog altijd het sterke geslacht ;°)

2. Een vrij partij kan ervoor zorgen dat je terug in contact komt met je lichaam

via GIPHY

Door regelmatig een vrij partij te hebben, leren we ons lichaam beter kennen, en hierdoor kunnen we een betere relatie opbouwen met onze eigen body. Zeker voor vrouwen is dit belangrijk, omdat zij over het algemeen kritischer staan tegenover hun eigen lichaam. Je leert beter te communiceren met je lijf, en dat kan erg verrijkend zijn. Het menselijk lichaam moet er namelijk helemaal niet perfect uit zien, om er toch een liefdevolle relatie met iemand anders mee te kunnen opbouwen.

1. Het zorgt ervoor dat je nauwer bij je geliefde komt, en blijft

via GIPHY

Om het nu de chemische stof oxytocine is, of het vel tegen vel gevoel of de lekkere en vertrouwde geur van je geliefde, zo dicht bij je favoriete persoon zijn, is de beste manier om een liefdevolle relatie op te bouwen. Het zorgt echt voor een bijzonder moment met je geliefde, een stolen moment dat niemand anders met hem/haar heeft.